Hrvatska ljetovanje

LJETOVANJE 2017.
Sve naše destinacije imaju garantirani prijevoz i mogućnosti ste ih rezervirati online. Pronađite destinaciju i hotel po izboru, ispunite i pošaljite nam rezervacijski obrazac ili pošaljite brzi upit.
Naši djelatnici kontaktirati će vas u najkraćem mogućem roku s najboljom ponudom za vas ovisno o samoj destinaciji, broju korisnika, odabranim doplatama.

PREUZMI KATALOG (PDF)

IDI NA SVE DESTINACIJE

OTOK LASTOVO

Otok Lastovo pripada južnodalmatinskoj otočnoj skupini. Zbog svoje udaljenost od obale djeluje usamljeno, pa se čini kao da uranja u plaventilo neba i pučine. Rimljani su ga zvali Carskim otokom, a o prošlosti svjedoče i prekrasne građevine od bijelog kamena. Već 4. stoljeća Lastovo njeguje staru tradiciju pučkog karnevala - Poklad kojim se slavi pomoć svetog Jure u obrani od gusara. Lastovski arhipelag broji 46 otočića i škojića, a more oko njih poznato je kao najbogatije ribolovno područje Jadrana. Ljubitelji vina na Lastovu će naći poznatu Lastovsku maraštinu, zlatno žuto suho vino karakteristične arome i blage gorčine.

OTOK KRK - OMIŠALJ

Omišalj je smješten na sjeverozapadnome dijelu otoka Krka i prvi je otočni gradić na koji se nailazi pri prelasku Krčkoga mosta.. Iznimna prirodna bogatstva otoka Krka obožavali su još stari Rimljani, nazvavši ga Insula aurea ( Zlatni otok ). Ta osebujna priča o otoku Krku počinje u Omišlju, gradu spomeniku, bogatom kulturno povijesnim znamenitostima. Uz grad Krk, Omišalj je najstarije živo naselje na otoku s turističkom tradicijom duljom od sto godina. Da bi ova priča bila do kraja ispričana, dođite, rado ćemo je podijeliti s Vama. Omišalj Povijesna gradska jezgra smještena je na 85 metara visokoj litici i dominira tim dijelom Kvarnera. Uz grad Krk, Omišalj je najstarije živo naselje na otoku s turističkom tradicijom duljom od 100 godina. Oko tisuću godina prije Krista u Omišlju su obitavali Iliri, potom Rimljani, a u 7. stoljeću u njega dolaze Hrvati. U 11. stoljeću Omišalj je bio važno središte pismenosti i glagoljaštva, u 12. stoljeću spominje se kao Castri musculi (od lat. Ad musculi - mjesto školjaka), a u 15. stoljeću krčki su knezovi Frankopani u njemu izgradili jedan od svoja četiri kaštela. Zbog svega toga Omišalj danas s pravom nosi epitet grada – spomenika.

DUGI OTOK - SALI

Za čaroban odmor ne treba vam čarobna formula. Dovoljno je rasprostrijeti zemljovide i potražiti Hrvatsku, antički Zadar i Dugi otok. Prirodoslovno, to je otok osebujnosti i kontrasta i najveći otok u skupini sjeverno dalmatinskih otoka. Svoje ime opravdava dužinom od oko 45 km, a širok je između 1 i 4 km, s najvišim vrhom Vela Straža (338 m). Obalu Dugog otoka prema otvorenom moru karakteriziraju oštre suprotnosti: dio koji se nalazi u Parku prirode Telašćica većinom je strm i čine ga očaravajuće litice, dok se na jugoistočnoj strani otoka mogu naći mirne uvale te pješčana plaža Sakarun. Ova otočka ljepotica idealno je mjesto za kupanje i uživanje u čistoći mora i ljepoti prirode.Kao što je jugoistočni dio otoka zaštićen i prglašen Parkom prirode, tako je i sjeverozapadni dio Dugog otoka prepoznat kaojedno od najprivlačnijih i najzanimljivijih područja Zadarske županije te je proglašen značajnim hrvatskim krajobrazom. Razvijen je i izletnički turizam, a postoje i obilježene staze za trekking i biciklizam. Na području saljskog polja uređen je i teren za paint ball. Diljem otoka obilježeni su i arheološki lokaliteti kojih ima petnaestak, a upotpunjeni su info tabelama. Dugi otok ponajprije je mjesto opuštanja i uživanja. U svakom od 12 dugootočkih mjesta tijekom ljetnih mjeseci održavaju se fešte, najčešće u ime sveca zaštitnika mjesta, uz zvukove domaće glazbe i tradicionalna jela. Pobornici aktivnog odmora svoju će zadovoljštinu naći u istraživanju otoka po uređenim i obilježenim pješačkim stazama ili na izletima u Park prirode Telašćica i Nacionalni park Kornati. Dugi otok, sa nizom atraktivnih turističkih mjesta i prirodnih ljepota, pruža posjetiteljima putovanje kroz svijet tradicije i modernog načina življenja. Sali su mjesto tisućgodišnje ribarske tradicije, potvrđene pisanim dokumentima iz 10. stoljeća, a prastari maslinici koji okružuju naselje svjedoci su intenzivne poljoprivredne djelatnosti održavane kroz stoljeća. Saljsku kulturnu baštinu zastupaju sakralni objekti kao što je to župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije sa raskošnim drvenim oltarom iz 17. stoljeća i natpisima na glagoljici te crkvice sv. Roka i sv. Nikole, dok u saljskim poljima postoje ostaci tlocrta drugih kršćanskih crkava. Jedan od najzanimljivijih saljskih manifestacija su Saljske užance, trodnevna saljska fešta, u sklopu koje nastupa i nadaleko poznata Tovareća mužika.

OTOK RAB - GRAD RAB

Kao višestruki dobitnik priznanja za najbolje turističko mjesto na Jadranu, grad Rab smješten je na uskom jezičcu zemlje okruženom drevnim zidinama. Prepoznatljivu vizuru staroga grada čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola: to su zvonici katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten pored ruševina crkve), crkve sv. Andrije Apostola i crkve sv. Justine. Malo dalje prema unutrašnjosti nalazi se prekrasan park Komrčar s brojnim stazama koje vijugaju oko šumovitih brežuljaka i spuštaju se sve do rapskih plaža. Zaštitniku Raba, sv. Kristoforu, pridaje se zasluga za spašavanje otoka od napadača, a njegova se lubanja čuva u relikvijaru katedrale. Ako želite, možete posjetiti veliku zbirku sakralne umjetnosti u franjevačkom samostanu sv. Bernardina s dvije crkve (Sv. Eufemija i Sv. Bernardin) u kojoj ćete pronaći slike, vrijedne stare knjige, dragocjena djela crkvene umjetnosti, etnografsku i numizmatičku zbirku i još mnogo toga.

OTOK RAB - SUHA PUNTA

Suha Punta najljepši je dio Kampora i turistička meka s brojnim hotelima, apartmanima i bungalovima, bazenima i ostalim sadržajima, te dobro opremljenim plažama na kojima ćete pronaći sve što trebate, od koktela do suncobrana. Suha Punta nalazi se na rubu park-šume Dundovo, a svojim gostima daje mnoštvo mogućnosti za istraživanje pješice ili biciklom, nudeći nešto novo svakoga dana boravka.

OTOK RAB - LOPAR

Samo 12 kilometara od grada Raba nalazi se Lopar, poznat i kao "pješčani raj" zahvaljujući svojim brojnim prirodnim pješčanim plažama (koje su prilična rijetkost na Jadranu) i mnoštvu romantičnih, usamljenih uvala kao stvorenih za uživanje u odmoru. Okružen skupinom manjih otoka i otočića (Goli Otok, Grgur, Lukovac i Školjić – da spomenemo samo neke), Lopar ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima. S tradicijom turizma od preko stotinu godina, Lopar je i dobitnik nagrade Plavo jedro za najbolje malo turističko mjesto na Kvarneru.

SUPETAR

Supetar je odista mjesto za idealan odmor, ljupko sunce pred kojim se plavi žal stidljivo razgaljuje kao bezazlena nevinost djevojke a uvečer, mir je dubok u srcu te škrte zemlje i nezahvalnog kamena, ima neki trenutak visoke i strasne domaće poezije neki vrutak ljepote na kojemu bi se trebalo zaustaviti toliko je zvijezda, a njihovi su treptaji diskretni mir ulazi u me." Tako je o Braču i Supetru pisao Tin Ujević 1929. godine. Danas je Supetar grad od više od 4000 stanovnika, koji dišu pravim dalmatinskim načinom života, no taj čudesan mir, iako u nekom drugom obliku, i dalje je prisutan. Tko jednom dođe u Supetar, uvijek se poželi vratiti. Supetar je pravi otočki gradić i najveće naselje na Braču, pravo je srce otoka smješteno na njegovom sjeveru. Izvrsno je polazište za istraživanje ovog prekrasnog, raznolikog i vrlo zanimljivog otoka. Supetar je ujedno administrativno, kulturno, gospodarsko i turističko središte, a trajektnom vezom odlično je povezan sa Splitom.

UVALA SCOTT

Hotelsko naselje "Uvala Scott" smješteno je u uvali Dubno koja je svojom ljepotom privukla i engleskog plemića Aleksandra Scott-a. Početkom 19. Aleksandar Scott kupio je uvalu i odabrao je za mjesto stalnog boravka sve do svoje smrti 1860. godine. Misteriozni plemić je na uljepšavanje i ozelenjavanje uvale potrošio cijelo bogatstvo. Naselje ima centralni pansionski restoran.Kavana s velikim izborom pića i slastica, sunčanom terasom s pogledom na Kvarnerski zaljev. Taverna, nekadašnja obiteljska kuća Aleksandra Scott-a preuređena je u restoran sa ribljim i mesnim specijalitetima primorskog podneblja. Disco club "White horse" primorski trg sa shopping centrom. Promenada razni sportski sadržaji.

SELCE

Selce, gradić u živopisnoj uvali nadomak Crikvenice, najjužnije je mjesto njezine rivijere. Tipično jadransko malo mjesto, u 19. st. poznato po maloj luci i maslinicima, koje se već početkom 20.st. razvilo u poznato ljetovalište. Zaokružena urbana cjelina s karakterističnom arhitekturom malog primorskog Ijetovališta, uređene plaže, restorani, kafići, pizzerije, slastičarne, galerije i luksuzne prodavaonice, čine ga bliskim svakome gostu željnu ugodna, ali i zabavna ljetovanja.

CRIKVENICA

Crikvenička rivijera ima blagu mediteransku klimu, bez naglih vremenskih promjena. Crikvenica je danas, nesumnjivo, najveće i najpoznatije turističko središte i klimatsko lječilište u Hrvatskom primorju sa stogodišnjom tradicijom. Prvo kupalište sagrađeno je već 1888. godine. Tri godine kasnije Crikvenica je dobila i prvi hotel, danas ima oko desetak udobnih hotela, uređene plaže (tri plaže nose Europsku Plavu zastavu) i lijepa šetališta uz more.

NOVI VINDOLOSKI

U centralnom dijelu Sjevernog Hrvatskog Primorja, na Rivijeri Novi Vinodolski iz stare frankopanske utvrde zvane NOVIGRAD, razvio se je i proširio uz morsku obalu turistički grad NOVI VINODOLSKI. Povijesno potvrdjen kao političko i kulturno središte Vinodolske knežije ("Vinodol" - "Vallis vinearia" i Vinodolskog zakona iz 1288. godine), Novi Vinodolski, kolijevka plejade književnika iz porodice Mažuranic, zahvaljujući zimzelenoj vegetaciji i blagim uvjetima mediteranskog podneblja, čistom moru i zraku, uvrstava se 1878. godine, poslije Opatije, u red turističkih pionira primorskog kraja.

OTOK KRK - NJIVICE

Njivice se prvi puta spominju u darovnici kneza Ivana Frankopana iz 1474. godine iako je, sudeći prema nekim arheološkim nalazima, naselje mnogo starije. Godine 1710. spominje se uz Njivice naselje "Villa di sasso bianco" ili Beli Kamik, od čega je danas ostao samo toponim. Godine 1930. izgrađen je hotel "Luka" (današnji Jadran) i villa Dinka, što se smatra početkom turizma u Njivicama. Lijepe plaže, izuzetno plavo more, obilje hladovine i blaga klima, uz izvanredne smještajne kapacitete, osnovne su osobine koje privlače goste, a Njivice pretvara u sve poznatije turističko središte.

OTOK LOŠINJ - MALI LOŠINJ

Mali Lošinj je najveće naselje na otoku, smješten sa južne strane lošinjskog zaljeva, te je zahvaljujući tom položaju postao značajno pomorsko i trgovačko, a danas i turističko središte. Smješten je u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj uvali ovoga otočja. Počeci Malog Lošinja sežu u 12. stoljeće. Danas je Mali Lošinj jedan od glavnih turističkih centara na Jadranu, poznat u svim europskim turističkim krugovima o čemu svjedoče mnogobrojni vjerni gosti, koji ga posjećuju svake godine iznova.

OTOK LOŠINJ - VELI LOŠINJ

Smješten je u uskoj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivan. Visoke kuće, u prvom redu oko luke, te brojne raskošne vile s lijepim vrtovima, glavne su značajke ovog lijepog gradića, drugo naselje po veličini na otoku. Interesantno je spomenuti da je nekada Veli Lošinj (Velo selo) bio veći od Malog Lošinja (Malo selo), ali se Mali Lošinj kroz povijest brže razvijao, te je danas situacija obrnuta, ali su nazivi ostali do današnjih dana. U uskim uličicama Velog Lošinja, kroz "portune" vide se raskošne vile nekadašnjih kapetana, brodovlasnika i bogate gospode. U vrtovima tih vila skupljeno je 80-tak vrsta različitog bilja, dok u velološinjskom parku, ispred današnjeg lječilišta, a nekadašnje rezidencije nadvojvode Karla Stjepana, ima više od 200 botaničkih vrsta. U neposrednoj blizini Velog Lošinja smještena je mala ribarska lučica Rovenska, koja plijeni pažnju svojom prekrasnom plažom, ribarskim ugođajem, tradicijom ljudi koji su svoj život posvetili moru i izravnom dodiru s prirodom.

OPATIJA

Opatijska rivijera smještena je u Kvarnerskom zaljevu na istočnoj obali Istarskog poluotoka i to na području gdje se more najdublje usjeca u kopno. Niz hotela, restorana, vila, parkova i lučica i to od Voloskog do Mošćeničke Drage proteže se u duljini od dvadesetpet kilometara na uskom obalnom pojasu u podnožju planine Učka. Opatija i Opatijska rivijera duguju svoje ime benediktinskom samostanu, opatiji podignutom između 1400. i 1440.g. na samom moru. Od tada pa do danas povijest postaje bitna pratilja i odrednica ovog multikulturalnog područja. Nekadašnji biser austrougarske rivijere stiče koncem 19. stoljeća epitet turističke destinacije austrijskog i europskog visokog društva, careva i kraljeva, poznatih umjetnika i uglednika. Jedinstvena kombinacija jadranske klime, vegetacije i kulturnih osobitosti potaknula je i značajno utjecala na nagli razvoj turizma.

LOVRAN

Lovran je grad duge i bogate prošlosti sa stogodišnjom tradicijom u turizmu. Ime je dobio po lovoru (laurus nobilis) koji u izobilju raste u zimzelenim gajevima u mjestu I okolici. Od mjesta koja su se razvila na istočnim strmim padinama Učke, Lovran je najstarije naselje koje je izraslo neposredno uz obalu Liburnije. Lovran je sačuvao svoju povijesnu jezgru srednjovjekovne urbane koncepcije. Stari grad je bio okružen obrambenim zidom i bastionima na čijim su temeljima i zidovima vremenom izgrađene kuće.Kortili Starog grada su draž i posebnost mediteranskog urbanog graditeljstva. Dobra klima, bujna mediteranska vegetacija i povoljan zemljopisni položaj omogućili su snažni razvoj turizma na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Lovran je od tog vremena, uz Opatiju, najvažnije mjesto glasovite Rivijere. Nekoliko vila sagrađenih u to doba ubraja se u svjetsku graditeljsku baštinu.Lovran u 21. stoljeću raspolaže s bogatom povijesnom baštinom, stoljetnom turističkom tradicijom, očuvanom prirodom.

MALINSKA

Naziv Malinska potječe iz 15. stoljeća kad je u njoj izgrađen mlin po kojem je dobila ime. Malinska je nekada bila glavna otočna luka za izvoz drva kao i omiljena turistička destinacija bečke aristokracije dok je danas poznato europsko ljetovalište. Godine 1866. je upravo u njezinoj luci jedan parobrod po prvi puta pristao na otok Krk što predstavlja početak razvoja Malinske. Posjetitelji Malinske, oduševljeni njezinom ljepotom, često ju nazivaju "biserom Kvarnerskih otoka". Prvi posjetioci Malinske bili su austrijski i mađarski aristokrati koji su od 1880. godine, u zimskim mjesecima, dolazili u lov na šljuke i drugu pernatu divljač. Šumski predjeli u okolici Malinske bili su odmorište divljači tijekom njihovog seljenja iz sjevernih krajeva Europe u toplije krajeve Priznati geolog bečkoga Sveučilišta, poznatijega kao Bečka univerza, dr. L. Waagen, 1905. godine naziva Malinsku biserom Kvarnerskih otoka te joj predviđa budućnost lječilišta i kupališta.

DUBROVNIK

Srednjovjekovni grad na hrvatskom dijelu jadranske obale i riznica kulturno - povijesnih spomenika koji su nastajali tijekom tisućgodišnjeg razdoblja njegovog postojanja. U prošlosti je bio Grad Republika, uz Veneciju jedan od najpoznatijih kulturno gospodarskih središta na Mediteranu. U novijoj povijesti je središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja: grad ljetnog festivala međunarodne smotre vrhunskih dostignuća glazbenoscenskog stvaralaštva, grad muzeja i galerija. Te vrijednosti stvorile su od Dubrovnika prostor koji pruža bogati izbor raznovrsnih doživljaja i uzbuđenja, ali i potpuni odmor u tihom, umirujućem okolišu blage mediteranske klime i prekrasnih primorskih pejzaža.

BIOGRAD

Biograd na Moru je središte rivijere. Uz kulturno povijesnu baštinu, Biograd karakteriziraju lijepe plaže, slikoviti zaljevi, te raznovrsne smještajne mogućnosti. U gradu je mnogo restauracija u kojima se nude specijaliteti domaće i međunarodne kuhinje. U turističko se mjesto Biograd počeo razvijati između I. i II. svjetskog rata. Prvi su gosti, Česi, počeli dolaziti 20 ih godina ovog stoljeća. Prvi je biogradski hotel podignut 1935. na mjestu gdje se danas nalazi hotel Ilirija. U ljetnim mjesecima za turiste se pripremaju brojne kulturne, zabavne i sportske priredbe. U Biogradu na Moru postoji i jedan od najvećih i najopremljenijih teniskih središta na ovom dijelu Jadrana, smješten je u borovoj šumi, uz plažu.

SVETI FILIP I JAKOV

Sveti Filip i Jakov je udaljen 25 km jugoistočno od grada Zadra i svega 3 km sjeverozapadno od starog kraljevskog grada Biograda na Moru. Upravo ta blizina gradova Biograd i Zadar čini ovo mjesto vrlo atraktivnom destinacijom za ljetovanje. U ljetno doba Filip Jakov postaje pravi mali raj. Sa svojim toplim morem i mnoštvom otočića jednostavno privlači ljude. Veliki broj stranih i domaćih turista nakon što jednom posjeti Filip Jakov, ne može odoljeti njegovoj opuštenoj i mirnoj atmosferi i svakog ljeta se vraćaju.

VODICE

Kako zamišljate Vaš idealan godišnji odmor? Tražite li ugodno mjesto, nasmijanih i vedrih ljudi i kristalno čisto more? Vodice nude sve to i još mnogo više. Smještene su u srcu Dalmacije mjesto idealno za nezaboravni odmor i nesvakidašnje provode.

OTOK HVAR - GRAD HVAR

Hvar se diči prvim komunalnim kazalištem Evrope, veličanstvenom Pjacom, po mnogima najljepšim trgom Dalmacije, Hvar su kroz vrijeme gradili značajni domaći i strani neimari, Hvar su opjevali pjesnici, Hvar su oslikali slikari. No najbolje o sebi govori sam Hvar, dovoljno je doći i uvjeriti se. Tako ćemo dotaknuti djelić legende. No Hvar nisu samo njegovi spomenici. Hvar je i njegova luka pružena moru i Paklinskim otocima, Hvar su njegovi hoteli, apartmani, jedinstvena klima pogodna za lječenje, Hvar su konačno i njegova kupališta, restorani i kavane koji već stoljeće po stoljeće odišu sjajem mondenog turističkog centra.

OTOK HVAR - JELSA

U središnjem dijelu otoka Hvara smjestila se Jelsa, milovidna, čista, susretljiva i sklona gostima i putnicima. Omeđuju je dva najviša otočka vrha na zapadu Sv. Nikola, a na istoku Hum. Na jugu je okružena brdima Vrh, Samotorac i Gozd, a sa sjeverne je strane brežuljak Burkovo štiti od sjevernih vjetrova.

OTOK BRAČ - BOL

Magičan duh starih dalmatinskih "kala" malog ribarskog mjestašca, očarava jednako kao i čuvena pješčana plaža Zlatni rat. Najpoznatija je to hrvatska plaža, zvijezda brojnih turističkih brošura koja Vas neće ostaviti ravnodušnim. Jedinstven je to geološki fenomen i svojevrstan zaštitni znak Bola, nastao pred oko milijun godina na podmorskom grebenu koji zaustavlja nanose šljunka, pijeska i gline nošene valovima i morskim strujama. Iznenadit će uvijek novim oblicima vrška koji se povija kako bi ugodio blagim stujama mora i vjetrovima u tirkizno modrom bračkom kanalu. Skriven u hladovini borova, popločan bijelim bračkim kamenom, lungomare Vas vodi sve od poznate plaže, prolazeći pored hotela, kroz živopisni Bol uz rivu i nastavlja se do dominikanskog samostana na krajnjem jugu mjesta. Tišina i mir kojima odiše ambijent Dominikanskog samostana, pretače se u vrevu mondenog ljetovališta i najpoznatijeg surferskog utočišta.

OTOK VIS - GRAD VIS

Vis, naš najudaljeniji naseljeni otok, smješten u samom središtu Jadrana. Topla i suha ljeta, te blage i vlažne zime, tipična su obilježja ovog mediteranskog otoka koji obiluje i florom i faunom. U samom središtu grada Visa, pronaći ćete tako, među stoljetnim palmama, i srebrnu palmu, jedinstvenu u Europi. Podmorje otoka, kao i njegova obala, isprepleteni su skrivenim uvalama i morskim špiljama, od kojih je najpoznatija Modra špilja na otoku Biševu. Grad Vis nalazi se u velikom i prirodno zaštićenom zaljevu na sjeveroistočnoj strani otoka Visa. Otočić Host i poluotok Prirovo zatvaraju sa zaljevom jednu cjelinu koja prestavlja savršeno utočište od lošeg vremena i otvorenog mora.

OTOK VIS - KOMIŽA

Otok Vis osobito grad Komiža najtopliji je kraj u našoj zemlji. Temperatura zraka i mora uz obalu omogućavaju trajanje kupališne sezone od svibnja do studenog pet mjeseci. Osim blagih i sunčanih zima koje omugućavaju ugodan zimski boravak na otoku i klimatske prilike ljeti su vrlo povoljne. Ljetne žege su rijetke zbog ublažavajučeg djelovanja vjetra Maestrala.

OTOK KORČULA - BRNA

Jugozapadno od svog matičnog mjesta Smokvica, na svega četiri kilometra, na južnoj strani otoka Korčule, nalazi se naselje Brna koje je smješteno u istoimenoj prekrasnoj uvali zelenila okupanoj mediteranskim suncem. Poluotok Mali Zaglav dijeli uvalu Brna od uvale Istruga na svojoj zapadnoj strani, a na jugoistoku prema susjednom mjestu Zavalatica postoji niz malih šljunčanih uvala okruženih borovom šumom i plavetnilom bistrog mora, što ih čini privlačnima za kupaće. Duga i topla ljeta bez oborina pravi su razlog da se u Brni provede ljetni odmor, a oni koji su imali priliku ovdje boraviti u kasno proljeće ili ranu jesen, uvjerili su se da je Brna tada najljepša. Kao duboko zaštićen zaljev pogodna je za pristajanje brojnih jahti brodova. Izrazito bistro more, brojne plaže, uvale, slikoviti krajolici, nudistički otočići, aromatsko bilje i ekološki čista priroda, a nadasve čist zrak, tradicionalne vrijednosti, izvorna vina i kuhinja te gostoljubivost domaćina više su nego dobar razlog da se ovdje provedete nezaboravno.

OTOK KORČULA - GRAD KORČULA

Za Korčulu se kaže da je okamenjeni san, Afrodita rođena iz morske pjene. To je grad renesanse i tradicije. Osim u kulturnoj baštini, možete uživati u brojnim manifestacijama: viteškim igrama, večerima klapske pjesme, uprizorenju povijesne bitke Marka Pola pod zidinama Korčule ili biti sudionici raskošnih vjerskih procesija. Prebogatu baštinu skrivaju ulice grada: katedrala iz 14.,15. i 16. st., najstarija crkva sv Petra iz 14. st., Opatska riznica, Gradski muzej, renesansne palače, Vjećnica i Knežev dvor, crkva sv. Mihovila, crkva Svih svetih i nezaobilazna Kuća Marka Pola. Grad je od 13. st. opasan zidinama i kulama s morske i kopnene strane. Vjerske običaje čuvaju tri bratovštine, najstarija iz 1301., s umjetničkim zbirkama. Korčulani se ponose očuvanjem viteške igre s mačevima - Moreške koja se nekoć igrala po cijelome Sredozemlju, a već više od 400 godina očuvana samo u Korčuli predstavlja turističku atrakciju.

OTOK HVAR - STARI GRAD

Stari Grad je najstariji grad u Hrvatskoj, Aristotelov vršnjak. Iste one godine, 384. prije Krista, kada se u Trakiji rodio ovaj znameniti grčki filozof, Grci s otoka Parosa u Egejskom moru utemeljili su grad na otoku Hvaru, koji su nazvali Faros. Povijesno srce otoka Hvara, antički Faros (Stari Grad), izgrađen na mijestu gdje je duboki morski zaljev prelazi u plodno otočko polje, arkadijsku dolinu još od antičkih vremena zasađenu vinogradima i maslinicima. Okružen borovim šumama, hlađen ljetnim maestralom, Stari Grad je u vrućim ljetnim danima rijetko dalmatinsko mjesto u koje je zrak osvježavajući a san okrepljujući.

TROGIR

Trogir nije samo grad muzej, on je i živi mediteranski gradić, razigran suncem i toplim maestralom. Unatoč modernim ritmovima života, sačuvao je intimu prostora, prisnost ljudskih odnosa i privlačnost starinskih konoba, koje neodoljivo mame svojim bojama i mirisima. Lutanjem po uskim i malim kalama grada, možda sretnete i božanskog Kairosa, Boga sretnog trenutka, uhvatite ga za njegov razigrani čuperak i doživjet ćete sretne trenutke vječne ljepote. Blaga jadranska klima, bujna sutropska i mediteranska vegetacija, arhipelag slikovitih otoka i otočića, skrivene kamenite i šljunčane plaže, moderni turistički objekti idealni za odmor, raznodu i rekreaciju ljeti i zimi, tradicionalna gostoljubivost, dalmatinski specijaliteti, ribarenje i vesele ribarske noći.

OTOK KORČULA - VELA LUKA

Vela Luka se smjestila na zapadnoj strani otoka Korčule, u prostranom zaljevu mirnih uvala i brojnih malenih otočića. Vela Luka je jedna od posljednih oaza koja čuva darove istinskog Mediterana, blagu klimu, čisto more i zrak, masline, smokve, pjesmu. Ono je drugo naselje po veličini na Jadranskim otocima, pomorcima sigurno sidrište i draga luka, a gostima, turistima, nezaobilazno odredište na jadranskim otocima.

OREBIĆ

Orebić nekad značajni pomorski centar na jugozapadnoj strani poluotoka Pelješca. Orebić svojim gostima pruža čistu, netaknutu prirodu stoljetnih borova i čempresa, maslina, badema, agava, i cvijeća. Tu su duge plaže i brojne uvale s kristalno čistim morem. Na obližnjem brežuljku dominira Franjevački samostan iz 1470. godine s vrijednim muzejom, odakle se pruža nezaboravan pogled na jedinstvene prirodne ljepote ovog kraja. U Orebiću se nalazi Pomorski muzej, barokna crkvica iznad čijih je vrata je uzidan starokršćanski mramorni reljef. U brdu iznad samostana je gotička crkva Gospe od Karmena uz koju su antički sarkofazi, a malo dalje ruševine dvorca trsteničkog kneza.

PODGORA

U njenoj dugoj povijesti, od antičkih vremena do danas u Podgori se živjelo s morem i zbog mora, nikada ne dovodeći u pitanje jedinstveni sklad koji izvire iz njenih raznolikosti. Preko sklada planine koja još krije tajne drevnih zaselaka, terasastih vinograda, maslinika i pašnjaka, koji su stoljećima bili zalog podgorske uljudnosti i blagostanja, do pučine mora koje je privlačilo generacije njenih žitelja, glasovitih pomoraca i ribara. Taj izazov mora stoga je duboko utisnut u temperament podgorskih ljudi i ugrađen u arhitektonski karakter Podgore. Bilo da ste se odlučili za odmor u nekom od njenih poznatih hotela, bilo da ste utočište pronašli u nekom od apartmana i pansiona. Jedni drugi svojim gostoprimstvom i graditeljskim odlikama u Podgori nasljeđuju dugo sredozemno iskustvo i šarm. Blaga klima tijekom cijele godine preduvjet je zimskom turizmu. Ljetno sunce i skrovite plaže mjesta su drugovanja s morem, zaselci pod planinom pričaju priče o spokoju proteklih epoha, a sportski tereni i prostori za rekreaciju pohvala su vašem vlastitom tijelu. Što god očekivali od godišnjeg odmora, Podgora je pravi izbor.

BAŠKA VODA

Baška Voda nalazi se desetak kilometara sjeverozapadno od Makarske. Mjesto je poznato po dugim šljunčanim plažama, borovim šumama i kamenoj lučici. Današnje naselje ima baroknu crkvu sv. Lovre ( 1750. g. ) i župnu crkvu sv. Nikole sagrađenu 1889. godine, uz koju se nalazi nekoliko srednjovjekovnih nadgrobnih ploča. Iznad mjesta, na samim padinama planine Biokovo smjestio se Bast - tipično podbiokovsko selo s bijelim kamenim kućama. Grad Makarska kulturno je, gospodarsko i turističko središte Makarske rivijere. Nastala od podbiokovskog sela Makra - koje se spominje još 533. godine - današnje ime nosi od 16. stoljeća. Malakološki muzej franjevačkog samostana u Makarskoj atraktivnom postavom puževa i školjkaša spada u najpoznatiju kolekciju te vrste.

BAŠKO POLJE

Na zapadnom dijelu Makarske rivijere, samo jedan kilometar južno od Baške Vode, a osam kilometara od Makarske u gustoj borovoj šumi i neposredno uz more smješteno je Turističko naselje Baško Polje. Ovaj dio jadranske obale jedno je od najsunčanijih područja sjevernog Mediterana, sa preko 2700 sunčanih sati godišnje.

PIROVAC

Mjesto krase brojne prirodne plaže, pjeskovite uvale. Južni krak Pirovačkog zaljeva MAKIRINA prirodno je kupalište s ljekovitim peloidom. Sastavom, kvalitetom i količinom taj lokalitet ljekovitog mulja nadmašuje sve poznate lokalitete u Hrvatskoj. Njegova medicinska primjena pretpostavka je pravog turističkog "booma". Smještaj gostima nudi hotel Miran i Ville u uvali Vrulje.

ŠIBENIK

Šibenska rivijera smještena je na području srednje Dalmacije, odlikuje se ljepotom svojih krajolika i bogatstvom kulturno-povijesnih spomenika. Otočni dio Šibensko - kninske županije sastoji se od 242 otoka, otočića i nadmorskih grebena. Taj arhipelag se nalazi pretežno u sjeverozapadnom dijelu šibenskog akvatorija, ističe se razvedenošću, ogoljelošću svojih površina i slabom naseljenošću - u šibenskom području svega je 10 otočkih naselja. Ovi otoci sa svojim slikovitim uvalama, čistim morem i mirisom Mediterana privlače posjetitelje i turiste željne boravka u tišini i ljepoti netaknute prirode.

OTOK CRES - GRAD CRES

Smješten je u zaljevu čija struktura pruža zaklon i samim time je i u prošlosti bio pogodna luka i mjesto gdje su se brodovi sklanjali tijekom lošeg vremena. Takav smještaj je omogućio ravoj ribarstva, pomorstva i brodogradnje. Oblik zaljeva i prirodan zaklon pridonio je i izgrađnji marine koja je izgrađena na jugoistočnom dijelu grada. Oko grada su i brojni maslinici čije masline svake godine daju plodove od kojih se proizvodi poznato cresko maslinovo ulje. Grad ćete najbolje upoznati ako počnete šetnjom kroz staru jezgru grada uske i visoke kuće se naslanjaju jedna na drugu i čine pravi labirint uskih ulica i uličica. Na nekim pročeljima zgrada ćete naići na stare grbove koji su označavali zanimanja ljudi koji su u njima živjeli. U prošlosti je stara jezgra bila opasana visokim zidinama i u grad se moglo ući kroz 3 gradska vrata. U sredini grada se nalazi glavni gradski trg koji je u prošlosti, a i danas centar svih kulturnih i društvenih zbivanja u gradu. Na trgu se nalazi i gradska loža gdje su se u prošlosti čitali proglasi, sklapali ugovori te odvijala trgovina. Gradska loža ima i stup sramote gdje su prijestupnici bili vezani i na kojem se još uvijek vide tragovi okova. U današnje vrijeme svakog jutra ispod lože možete vidjeti Cresane koji prodaju svoje lokalne domaće proizvode. Danas je Cres okrenut razvoju turizma, čiji počeci sežu u daleku 1845. godinu, što ga čini drugim mjestom s najdužom turističkom tradicijom na Jadranu. Kvarner je destinacija čiji se gosti vraćaju ponovno i ponovno. Još daleke 1844. godine počinje povijest Hrvatskog turizma u Opatiji gradnjom vile Angioline te uskoro zatim i gradnjom prvog hotela, hotela "Kvarner". Paralelno s turističkom afirmacijom Opatijske rivijere, teče i razvoj turizma u ostatku regije. I to prvo na otocima. Već u lipnju 1845. parobrodima iz Rijeke na Cres se iskrcava oko dvije stotine izletnika. Krajem 19. stoljeća otvoren je i prvi creski hotel `Miramar". To se ujedno smatra i početkom turizma na Cresu i tako Cres počinje pomalo graditi svoju turističku povijest. Svojom raznovrsnom turističkom ponudom, gastronomijom, manifestacijama, kulturnim i povijesnim spomenicima Cres se može svrstati u sam vrh hrvatskog turizma.

ISTRA / RABAC

Danas poznato turističko ljetovalište Rabac sredinom 19. stoljeća je malo ribarsko selo sa svega desetak kućnih brojeva. Zbog lijepe uvale i pitoma kraja ubrzo ga posjećuju prvi izletnici. Jedan od prvih rabačkih turista je engleski putopisac i književnik Richard Francis Burton, koji u Rapcu boravi još 1876. godine. Nakon toga i obilaska drugih mjesta uz obalu Istre nastala je istoimena knjiga "Istarska obala" u kojoj opisuje i ljepote i šarm slikovitog Rapca. U to vrijeme Rabac počinje dobivati i prve ljetnikovce, a najpoznatije je zdanje riječke trgovačke obitelji Prohaska, rodom iz Češke. Po njoj se danas zove jedan od najljepših dijelova tog mjesta, dok je ljetnikovac uništen za 2. sv. rata. Prvi rabački hotel "Quarnero" otvoren je 11.lipnja 1889. godine, a nalazio se u kući obitelji Višković, nedaleko od današnjeg ateljea '0rlando'. U tom je hotelu bilo svega nekoliko soba, a u prizemlju se nalazila gostionica. Redoviti gost prvog rabačkog hotela bio je austrijski časnik Kaiser, koji kasnije kupuje stanciju Dubrova nadomak Labina, mjestu danas poznatu po Mediteranskom kiparskom simpoziju i Parku skulptura. Kroničari će zabilježiti da je početkom ovog stoljeća - 1907. godine, Rabac ugostio i austrougarskog prijestolonasljednika princa Ferdinanda, kojemu se salutira na glavnoj rivi. Turizam se u Istri kao i u Rapcu brže počinje razvijati tek početkom šezdesetih godina ovog stoljeća, kada to malo mjesto zbog svojih prirodnih ljepota dobiva laskavi naziv "Biser Kvarnera".

Popis hotela (1)

Više o hotelu
Hotel Lišanj

već od: 1.689,00 kn za 7 dana

već od: 241,29 kn po danu

Natrag na sve destinacije