6 dana/5 noći
cijena :na upit
Država koja na svojoj sjevernoj strani graniči sa SAD-om, na zapadnoj strani s Tihim oceanom a ja JI s Karipskim morem. Meksiko podliježe suptropskoj goranskoj klimi pa je u mjesecu travnju i svibnju vrlo vruće i vlažno. Najviše turista u Meksiku ima u mjesecima srpnju i kolovozu kada je vrijeme ugodno i toplo.
Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 4,50 kn
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ako kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporučuje se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: www.visitmexico.com
Klima: Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.